Hodnocení

Odborná porota

  • členové poroty společně ochutnají neoznačené vzorky
  • pouze zapisovatel bude znát, od kterého týmu vzorek pochází
  • zapisovatel se neúčastní samotné degustace, ani do ní nijak nezasahuje
  • členové poroty hodnotí chuť, vůni, barvu, konzistenci a celkový dojem
  • porota udělí ocenění třem nejlepším gulášům - týmy obdrží diplom a věcné ceny
  • vítězný tým obdrží navíc putovní Kotlík mlsného pantáty z Holic

Hlasování návštěvníků

  • každý držitel degustačního pasu obdrží od každého týmu porci guláše
  • každý držitel degustačního pasu hodnotí jednotlivé guláše nejen z hlediska chuťového, ale může do svého hodnocení započítat i sympatie k týmu či další libovolná kritéria
  • držitel na degustačním pasu označí tři nejlepší guláše počtem bodů (3 b., 2 b., 1 b.) v pořadí dle svého hodnocení a odevzdá pas pořadatelům
  • pořadatelé sečtou hlasy jednotlivých týmů - první tři místa určí nejvyšší počet získaných bodů
  • vítězný tým obdrží titul Guláš sympatie a věcné ceny, další dva v pořadí diplom a věcné ceny
  • vítězný tým uvaří Guláš sympatie pro návštěvníky následujícího ročníku soutěže - dle pokynů a po dohodě s pořadateli