Pro soutěžící
Základní informace
Pořádá: Kultura pro město, z.s.
Datum konání:
Místo konání: městská tržnice Holice - roh ulic Havlíčkova a Bratří Čapků
Počet týmů: maximálně 12 (3 - 5 členů týmu, členem však nesmí být profesionální kuchař)
Příjem přihlášek:
Kontakt: info@kulturapromesto.cz, tel.: +420 737 726 128 (Lukáš Peška), +420 605 366 017 (Petr Sopoliga)
Zápisné: 400,- Kč (každý člen týmu obdrží občerstvení - teplé jídlo, studený nápoj)
Přihláška je závazná po uhrazení zápisného na účet pořadatele: 276256656/0300 (do zprávy pro příjemce uveďte název týmu). Při naplnění kapacity bude rozhodovat datum platby a pořadí přihlášení.
V pořadí dle data a času přihlášení si soutěžní týmy na organizační schůzce před soutěží vyberou svá stanoviště.
Pořadatel si vyhrazuje možnost upřesnit tato pravidla.
Časový harmonogram soutěže
10:45 příchod týmů, losování a příprava soutěžních stanovišť
11:00 nástup a představení týmů, výdej masa
11:15 začátek vaření soutěžních gulášů
15:30 konec vaření a zahájení degustace
17:30 ukončení degustace
18:30 vyhlášení výsledků soutěže
Pravidla
Úkolem každého týmu je uvařit guláš z přiděleného hovězího masa v daném čase v kotlíku na otevřeném ohni a poté vydat degustační porce tak, aby se dostalo na všechny držitele degustačních pasů (300 porcí). Je povinností každého týmu mít v kotlíku i dostatek gulášové šťávy a to minimálně 7 cm pod okraj kotlíku, což před degustací pořadatelé zkontrolují, a pokud bude třeba, dolijí vodou.
Pořadatel zajistí pro každý tým:
kotel (30 l) se závěsem, vařečku, topeniště
stůl a lavici
hovězí maso (8 kg krku z mladého býka) - je zakázáno použít jiné než přidělené maso
balení vod (6 ks) a pitnou vodu na vaření a umývání
misky a lžíce k degustaci
občerstvení (porce jídla, teplý a studený nápoj)
mycí a úklidové potřeby (houbička, kbelík, koště, ...)
Soutěžící tým si zajistí:
dřevo, třísky, noviny, zápalky
potřebné suroviny na guláš (např. cibule, koření, další ingredience, vývar, apod.)
prkénko nebo vál na krájení
nářadí a pomůcky dle vlastního uvážení
chléb nebo jinou přílohu k degustačním porcím (cca 300 porcí)
umytí kotlíku a úklid stanoviště po skončení soutěže
dobrou náladu a hlavně chutný recept
Doporučujeme nápadité oblečení (kostýmy, dresy apod.).