Pro soutěžící

Základní informace

Pořádá: Kultura pro město, z.s.

Datum konání: 

Místo konání: městská tržnice Holice - roh ulic Havlíčkova a Bratří Čapků

Počet týmů: maximálně 12 (3 - 5 členů týmu, členem však nesmí být profesionální kuchař)

Příjem přihlášek:

Kontakt: info@kulturapromesto.cz, tel.: +420 737 726 128 (Lukáš Peška), +420 605 366 017 (Petr Sopoliga)

Zápisné: 400,- Kč (každý člen týmu obdrží občerstvení - teplé jídlo, studený nápoj)

Přihláška je závazná po uhrazení zápisného na účet pořadatele: 276256656/0300 (do zprávy pro příjemce uveďte název týmu). Při naplnění kapacity bude rozhodovat datum platby a pořadí přihlášení.

V pořadí dle data a času přihlášení si soutěžní týmy na organizační schůzce před soutěží vyberou svá stanoviště.

Pořadatel si vyhrazuje možnost upřesnit tato pravidla.

Časový harmonogram soutěže

10:45   příchod týmů, losování a příprava soutěžních stanovišť

11:00   nástup a představení týmů, výdej masa

11:15   začátek vaření soutěžních gulášů

15:30   konec vaření a zahájení degustace

17:30   ukončení degustace

18:30   vyhlášení výsledků soutěže

Pravidla

Úkolem každého týmu je uvařit guláš z přiděleného hovězího masa v daném čase v kotlíku na otevřeném ohni a poté vydat degustační porce tak, aby se dostalo na všechny držitele degustačních pasů (300 porcí). Je povinností každého týmu mít v kotlíku i dostatek gulášové šťávy a to minimálně 7 cm pod okraj kotlíku, což před degustací pořadatelé zkontrolují, a pokud bude třeba, dolijí vodou.

Pořadatel zajistí pro každý tým:

Soutěžící tým si zajistí:

Doporučujeme nápadité oblečení (kostýmy, dresy apod.).