Pro soutěžící

Základní informace

Pořádá: Kultura pro město, z.s.

Datum konání: sobota 25. května 2019

Místo konání: městská tržnice Holice - roh ulic Havlíčkova a Bratří Čapků

Počet týmů: 12 (3 - 5 členů týmu, členem však nesmí být profesionální kuchař)

Příjem přihlášek: od 1. dubna 00:00 do 15. května 24:00 nebo do naplnění kapacity zde

Kontakt: info@kulturapromesto.cz, tel.: +420 737 726 128 (Lukáš Peška), +420 605 366 017 (Petr Sopoliga)

Zápisné: 400,- Kč (každý člen týmu obdrží občerstvení - teplé jídlo, studený nápoj)

Přihláška je závazná po uhrazení zápisného na účet pořadatele: 276256656/0300 (do zprávy pro příjemce uveďte název týmu). Při naplnění kapacity bude rozhodovat datum platby a pořadí přihlášení.

V pořadí dle data a času přihlášení si soutěžní týmy na organizační schůzce před soutěží vyberou svá stanoviště.

Pořadatel si vyhrazuje možnost upřesnit tato pravidla.

Časový harmonogram soutěže

10:45 příchod týmů, losování a příprava soutěžních stanovišť

11:00 nástup a představení týmů, výdej masa

11:15 začátek vaření soutěžních gulášů

15:30 konec vaření a zahájení degustace

17:30 ukončení degustace

18:30 vyhlášení výsledků soutěže

Pravidla

Úkolem každého týmu je uvařit guláš z přiděleného hovězího masa v daném čase v kotlíku na otevřeném ohni a poté vydat degustační porce tak, aby se dostalo na všechny držitele degustačních pasů (300 porcí). Je povinností každého týmu mít v kotlíku i dostatek gulášové šťávy a to minimálně 7 cm pod okraj kotlíku, což před degustací pořadatelé zkontrolují, a pokud bude třeba, dolijí vodou.

Pořadatel zajistí pro každý tým:

  • kotel (30 l) se závěsem, vařečku, topeniště
  • stůl a lavici
  • hovězí maso (8 kg krku z mladého býka) - je zakázáno použít jiné než přidělené maso
  • balení vod (6 ks) a pitnou vodu na vaření a umývání
  • misky a lžíce k degustaci
  • občerstvení (porce jídla, teplý a studený nápoj)
  • mycí a úklidové potřeby (houbička, kbelík, koště, ...)

Soutěžící tým si zajistí:

  • dřevo, třísky, noviny, zápalky
  • potřebné suroviny na guláš (např. cibule, koření, další ingredience, vývar, apod.)
  • prkénko nebo vál na krájení
  • nářadí a pomůcky dle vlastního uvážení
  • chléb nebo jinou přílohu k degustačním porcím (cca 300 porcí)
  • umytí kotlíku a úklid stanoviště po skončení soutěže
  • dobrou náladu a hlavně chutný recept

Doporučujeme nápadité oblečení (kostýmy, dresy apod.).